Thursday, 25 September 2014

J♦ Korea Must Have


Zo een drie weken geleden kwam ik terug van mijn reis naar Korea.
Korea was voor mij een droom dat in vervulling ging en ik werd niet teleurgesteld! Het ontdekken van de culturele kant was voor mij zeer interessant, maar daarnaast was ik ook zeer nieuwsgierig naar de mode in Korea. Als een grote K-pop Korea fan wist ik dat men ginder met de mode bezig was. Maar ik had nooit verwacht dat ik zoveel mensen ging zien met hun eigen, originele kledingstijl.

Ook al hebben al de mensen daar hun eigen kledingstijl, toch waren er kledingstukken en verschillende accessoires die ik vaak terug zag komen. Daarom heb ik een lijstje gemaakt van de "Must Have kledij & Accessoires" als je naar Korea vertrekt!

1. De Clutch

 

De clutch ziet men ginder overal, zowel bij vrouwen als bij mannen.
Een clutch zullen wij vooral in de avond gebruiken wanneer we uitgaan of naar een diner gaan. In Korea daarentegen gebruiken ze dit als een alledaagse handtas. Wat mij vooral had verrast is dat dit ook vaak door mannen word gebruikt, de meesten gebruiken zelfs een vrouwelijke clutch! Omdat de clutch daar door iedereen gebruikt word, is het niet moeilijk om veel verschillende modellen te vinden. Ik vind het idee om een clutch in de dag te gebruiken heel leuk. Het maakt een outfit eleganter en chiquer waardoor ik er ook eentje moest kopen! Deze laat ik binnenkort ook zien in een shoplog.

De clutch is zeker een must have in Korea!

2. Sneakers

                          
          

Sneakers is zowel hier als in Korea een Must Have.
En wat ik vaak zag waren koppeltjes die hetzelfde paar droeg maar dan in een mannelijke/vrouwelijke versie. Omdat ze daar ook zo bekend zijn, kan men ze in de leukste kleuren terug vinden. Het gaf mijzelf ook zin om een paar te kopen, terwijl het niet helemaal mijn stijl is. Wat ik ook leuk vond is dat de meisjes daar ze met alles dragen. Zowel met jeans, leggings, rokjes en kleedjes!  Dit leek mij eerst wat een rare combinatie, maar toch vond ik het er best leuk uitzien.

3. Rokjes/shorts


De laatste must have is enkel voor vrouwen bestemd.
Dit zijn rokjes, shortjes en kleedjes. En wat maakte deze kledingstukken zo speciaal? Wel, dat is de lengte.
In Korea kan je het kledingstuk zo kort dragen als je wilt. Hoe korter, hoe beter!
Men heeft meer aan te merken op kledingstukken waarbij je decolleté zichtbaar is, of kledingstukken waarbij schouders en rug open zijn. Spaghettibandjes zijn dus een no-go.
Je kan dus denken omdat ze hun kleding kort dragen, dat het misschien 'vulgair' zou kunnen overkomen, maar dat is niet zo. Dit is voor hun juist het contrast met het bovengedeelte dat vaak bedekt is.

Ik had nooit verwacht dat de mode in Korea mij zo ging verassen. Vanaf nu word de mode van daar zeker een inspiratiebron voor mij.

12 comments:

 1. Wat een mooie en inspirerende foto's! Ik vind de laatste twee looks onwijs tof :) xo

  ReplyDelete
 2. Leuke foto's, alleen niet echt mijn soort style :)

  ReplyDelete
 3. Ah, wat leuk dat je naar Korea bent geweest! Vind de kort vanonder/bedekt vanboven trend ook heel leuk. Ziet er inderdaad gesofisticeerd uit!

  ReplyDelete
 4. Maaaaan, ik ben echt gek op Aziatische mode en de typische Aziatische kledingstijl! Heel tof.

  ReplyDelete
 5. erg leuke foto's ♥ gaaf dat je naar korea bent geweest.!

  ReplyDelete
 6. Origineel artikel om even te vergelijken!

  ReplyDelete
 7. Hele mooie inspirerende foto's! Leuk!

  ReplyDelete