Monday, 3 November 2014

J♦ Tips om je haar sneller te laten groeien


Normaal gezien is maandag een OOTD dag. Maar deze keer besloot ik om hier verandering in te brengen. Ik wou het deze keer over onze haartjes hebben, want elke vrouw droomt wel eens van lang haar!

Ik ben iemand dat nooit genoeg geduld had om mijn haar te laten groeien. Elke keer zei ik dat ik ze lang wou en enkele weken later ging ik langs de kapper om ze te knippen. 
Mijn haar is dus steeds kort geweest. Maar sinds vorig jaar heb ik besloten om ze niet meer te laten knippen omdat ik nu echt graag lang haar wil hebben.

Het feit dat haar maar 1 cm om de maand groeit vind ik echt te weinig. Om die reden besloot ik om enkele methodes te testen die mijn haar sneller zou laten groeien. 


1. BiergistBiergist is goed voor de conditie van de huid, haar en nagels. Ik ben zelf 4 maanden geleden begonnen met het nemen van biergist. Mijn biergist komt van de DI, ik neem er 2 per dag (de hoeveelheid dat je mag innemen zit op de verpakking). 

Zie ik een verandering?
Volgens mij : JA! Niet alleen mijn haar voelt sterker maar ook mijn nagels. Voordat ik verandering zag was ik wel al 2-3 maanden bezig. Nu ga ik wel niet zeggen dat mijn haar 5 cm per maand groeit, maar biergist kan nooit geen kwaad.


2. Koud water
Het is eigenlijk niet zo goed om je haar met heet water te wassen. Daardoor zal je haar na verloop van tijd zelfs beschadigd raken. Koud water op je haren is goed voor je haarstructuur. Koud water zet immers automatisch je haarschubben dicht waardoor het haar er minder dof en pluizig zal uitzien. Je hele wasbeurt koud water gebruiken is niet noodzakelijk. Het gemakkelijkste is om je hele wasbeurt lauw water te gebruiken en op het einde een spoeling van koud water. 

3. Eiwit 


Als ik tijd heb dan doe ik om de week een haarmasker met eiwit. Ik scheid dan mijn eigeel van mijn eiwit en daarna klop ik het eiwit op en breng het aan op mijn haar. Ik laat het 45 tot 50 minuten inzitten. Daarna was ik mijn haar en gebruik ik een conditioner. Het eiwit zorgt ervoor dat je haar belangrijke vitaminen krijgt en het maakt je haren sterker. 

4. Inversion  methode 


Over deze methode heb ik veel goeds  gehoord!

Hoe werkt het? Voor deze methode heb je enkel olie nodig. Je begint met het opwarmen van een klein beetje olie (niet te warm, anders kan je verbranden). Dan ga je deze olie aanbrengen op de hoofd. Dat goed inmasseren en dan komt het rare gedeelte: je gaat zitten met je hoofd naar beneden( dit gedurende 4min).  Dan laat je de olie goed intrekken en daarna kan je het uitwassen. Dit doe je gedurende een hele week. 

Ik ga deze methode vanaf deze week uitproberen. Hierover heb ik gelezen dat je 1cm in 1 week kan bij krijgen! 

5. Knoflook & olie/Uien


Bij deze 5de methode kan je je hoofd met knoflook of ui insmeren. Knoflook of ui direct op je hoofd aanbrengen is niet steeds even gemakkelijk daarom kan je de knoflook fijn hakken en mengen met olie. ook kan je de ui fijnsnijden en met conditioner mengen. Dit kan je 40-50 min laten inwerken en dan uitwassen. 

+ Snelle tips
 - Hoofdmassage: zeer makkelijk en kan op elk moment van de dag. Bij een hoofdmassage ga je het bloed stimuleren en dit versnelt de haargroei.
 - Haar 2x per dag borstelen
 - Zonlicht
 - Genoeg water drinken
 - Tijdig je haar laten bijknippen

Wat hebben jullie als methodes?


18 comments:

 1. Ik ben heel benieuwd naar je bevindingen met die inversion methode!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ik ook!! Maar ik zal mijn resultaten zeker laten weten.
   Liefs Julie

   Delete
 2. mijn voorkeur gaat uit naar de biergiste tabletten van de drogist, die hebben echt effect, ook op je huid en je nagels!
  Zelf denk ik dat ik bij de laatste methode uit bed geschopt word door mijn man, .....
  dan heb ik lang haar , maar lig ik wel heel ongezellig op de bank...hihi

  ReplyDelete
 3. Ik gebruik nooit geen methodes! Mijn haar groeit van zichzelf best snel naar mijn idee, dus ik ben tevreden!

  ReplyDelete
 4. Ik wist dit allemaal helemaal niet! Ik ga het spoelen met koud water zeker proberen!

  ReplyDelete
 5. Wat een leuk artikel dit.. Veel dingen wist ik niet leuk om te lezen
  Liefs Nathalie

  ReplyDelete
 6. Handig artikel, dit!
  De inversion methode wil ik wel eens uitproberen, als hij echt werkt tenminste ...

  Liefs,
  Eva

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ik ben deze week begonnen met de inversion methode, ik zal mijn resultaten zeker laten weten
   Liefs Julie

   Delete
 7. Hmmm, ik geloof hier niet zo in en vrees eigenlijk ook dat je niet veel resultaat gaat boeken met de inversion methode. Al hoop ik natuurlijk voor jou dat het wél werkt ;-).

  ReplyDelete
 8. Had van sommige tips al wel eens gehoord, maar sommige zijn ook nieuw voor mij! Zelf heb ik het niet echt nodig, want mijn haar groeit echt gigantisch snel.

  ReplyDelete
 9. Fijn artikel. Ik denk dat ik zelf meer water moet gaan drinken

  ReplyDelete
 10. O wauw, ik wist niet dat dit soort tips er waren. Momenteel vind ik mijn haar goed zo, maar wie weet ga ik hier in de toekomst gebruik van maken ;) X

  ReplyDelete
 11. Handige tips! Een aantal ken ik al wel, maar er staan ook tips bij die ik nog niet eerder heb gelezen. Fijn want mijn haar groeit ook heel sloom..

  ReplyDelete
 12. Koud water doe ik inderdaad ook altijd!

  ReplyDelete
 13. Ik ben ook met de inversion methode bezig! Ik ben benieuwd naar jouw resultaten! Liefs, Roxanne

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nu ben ik ook naar jouw resultaten benieuwd,
   Liefs Julie

   Delete
 14. Volgens mij zal ik ook de inversion methode uitproberen, wie weet heb ik binnen één maand 4 cm meer xx

  ReplyDelete
 15. Die methode met olie ga ik ook proberen!

  ReplyDelete